fbpx

10 secunde de curaj

Creierul nostru nu este setat pentru succes, pentru creativitate, pentru auto-depășire, este setat pentru supraviețuire, pentru menținerea stării de căldicel. De aceea, pentru orice decizie care presupune asumarea unui risc, avem maxim 10 secunde la dispoziție. Dacă în acele 10 secunde nu am luat decizia, înainte ca creierul nostru “arhaic” sa cupleze cu fricile sale, nu o vom mai lua. S-a terminat.

Ai “10 secunde de curaj” pentru a-ți “lua inima în dinți” și a merge sa te prezinți de exemplu unui necunoscut, sau pentru a lua cuvântul într-o adunare, sau pentru a-ți manifesta un talent sau abilitate în spațiul public, sau a decide să ataci un subiect delicat sau sensibil, inclusiv să spui “nu” unei solicitări sau chiar unei relații care nu te mai împlinește.

Ai “10 secunde de curaj” înainte să înceapă creierul să îți servească motive pentru care să nu o faci, bazate întotdeauna pe frici: teama de eșec, de a fi respins, de a fi abandonat, de a fi trădat, de a fi nedreptățit, de a pierde vrabia din mână pentru cioara de pe gard.

Creierul tău va opta întotdeauna pentru vrabia din mână. Iar tu ai 10 secunde de curaj în care poți alege altfel. Poți fi rănit? Da. Poți eșua? Da. Poți fi ridicol sau umilit? Da. Dar acele 10 secunde de curaj sunt singurele care te pot duce către extraordinarul vieții tale.

RA, fondator School of Light