fbpx

Cea mai mare MINCIUNĂ alimentară în care ai trăit

Top-ul miturilor alimentare care îți slăbesc energia și îți afectează sănătatea:

1. ”Micul dejun trebuie să fie masa principală a zilei. Nu trebuie sărită.” Greșit. Dimineața organismul este în ciclul de evacuare a reziduurilor, ultimul lucru pe care și-l dorește este o cantitate mare de alimente nou ingerate. Poate că cel mai bine este să sărim peste această masă (având totuși un prânz nu prea târziu).

2. ”E bine să îți începi ziua cu o cafea”. Greșit. Este bine să îți începi ziua cu o cană de apă fierbinte (eventual cu lămâie), iar dacă ai cunoaștere esoterică, o apă lucrată energetic. Te trezești foarte deshidratat, după 8 ore de somn. Organismul are nevoie de o hidratare de calitate. De aceea este obosit. Ultimul lucru de care are nevoie este de cafea, care e deshidratantă.

3. ”Ai nevoie de carne / proteine, altfel te vei îmbolnăvi.” Greșit. Cercetările arată că un bărbat de constituție medie are nevoie de maxim 50 grame de proteine pe zi. Atât. 50 grame. Care pot fi luate și din diverse surse vegetale.

4. ”Trebuie să mănânci minim 3 mese pe zi, eventual 3 mese și doua gustări (deci 5 mese), altfel nu vei avea suficientă energie și nu vei putea fi sănătos.” Greșit. Cercetările arată că repausul alimentar frecvent (minim 24 de ore), însoțit de o bună hidratare (ideal cu apă lucrată energetic), este cea mai benefică formă de susținere pe care o poți oferi organismului, și nivelul tău de energie va crește.

5. ”Frunctele se mănâncă la desert”. Greșit. Fructele se consumă pe stomacul gol, de preferință fiind prima masă a zilei. Poți începe ziua cu un fruct. Apoi repaus minim 30 min, ideal o oră. Apoi prima masă a zilei.

6. ”Laptele este bun pentru sănătate, ajută la fixarea calciului”. Greșit. Cercetările arată că persoanele adulte care consumă multe lactate au calciu în organism în cantitate mai mică decât persoanele care nu consumă lactate. În plus, organismul adult nu este bine echipat enzimatic pentru a consuma lactatele, și în special laptele. În al treilea când, laptele de vacă a fost conceput pentru a aduce un vițel de la 50 de KG la 500 de kg în 12 luni. Ești sigur(ă) că ai nevoie de un astfel de program de creștere în greutate?

7. Cea mai mare MINCIUNĂ alimentară în care ai trăit: ascunderea regulilor fundamentale de combinare a alimentelor. Dacă înveți să combini corect alimentele (a nu se combina de exemplu proteine cu carbohidrați, sau cu amidon), digestia ta se desfășoară ceas, în 4-5 ore, versus 24 de ore sau mai mult, dacă nu combini corect. Nu mai ai nevoie de industria de sute de miliarde a iaurturilor ”digestive”, nici de industria de mii de miliarde a suplimentelor pentru constipație șamd. Nu mai consumi 40-50% din energia alimentelor doar ca să digeri acele alimente, nu încarci organismul cu efort inutil. Câștigi timp, sănătate, energie. Învață să combini corect alimentele. Îți va schimba viața pentru totdeauna!

Dacă și tu crezi că e important să devoalăm aceste mituri alimentare, dă un share. Împreună, schimbăm lumea!

Disclaimer: toate cele de mai sus sunt opinii personale, rezultate în urma cercetării, practicării și înțelegerii unor principii simple de viață și de alimentație. Nu sunt medic și nici nutriționist. Consultă-ți medicul și/ sau nutriționistul pentru decizii importante legate de nutriția ta.

RA, fondator School of Light
schooloflight.ro