fbpx

Takers vs. Givers: 7 motive să fii un “giver”

În viață am constatat că, în diferite grade, oamenii sunt “takers” sau “givers”. Taker-ul este acel om căruia îi dai un deget și îți ia toată mâna, o taie și o pune în tigaie, ospătându-se din carnea ta. Este omul care te vede doar ca pe o vacă de muls, și va mulge tot ce va putea, într-un mod cinic și egoist, vizând doar interesele sale egoiste și fără a fi preocupat de un schimb corect de energie, pentru a-și oferi echivalent în energie o plată a ceea ce ia, orice formă ar lua aceasta plată: muncă, recunoștință, bani, respect, bun simț. Mai mult, taker-ul consideră că i se cuvine ceea ce ia. Este foarte ușor să ajungă să se îmbete cu propria legendă personală sau, mai popular spus, să i se urce la cap. Giver-ul, pe de altă parte, pare prostul de serviciu. E luat de prost de bun ce e, iar taker-ii abuzează de bunătatea lui. Și totuși, iată 7 motive să alegi să fii un giver:

1. Energia ta este una de dăruire. Ești asemenea Soarelui, care dăruiește neîncetat. Orice ar lua de la tine taker-ii: bani, imagine, resurse, idei, nu pot lua și nu pot copia propria ta natură și propria ta energie. Tu vei rămâne un soare iar ei o gaură neagră. Oricât ar absorbi, nu îi e de ajuns.

2. Universul și Divinitatea îți dăruiesc pe măsură ce dăruiești mai departe. În felul acesta crești în daruri și haruri. Taker-ii vor rămâne doar un indigo. Vor copia repede ce vor putea, vor încerca să imite ceea ce faci tu și până la un punct și ceea ce ești tu, dar nu vor putea fi niciodată tu. Pentru ca Universul le dă daruri și haruri și energie raportat la ceea de ei dăruiesc mai departe, nu raportat la ceea ce pozează a fi în fața oamenilor.

3. Un giver nu are nevoie sa fie iubit, pentru că este iubire, dar toată lumea îl iubește, pentru că îi simte energia de dăruire. Un taker este o planta otrăvitoare. Poate arăta frumos de la distanță, dar nimeni nu vrea să o consume. Își va rumega în singurătate și neiubire ambițiile și va încerca să compenseze asta prin și mai multa ambiție, prin a căuta să ia și mai mult, pentru a umple un gol care nu se va umple niciodată.

4. Un giver este vindecare. Este binecuvântare. Este bucurie. Oriunde se duce si orice atinge rodește și creste, toți oamenii cresc lângă el. Un taker este doar o gaură neagră care doar absoarbe în sine energie. Totul se ofilește lângă el.

5. Un giver este Creator. Este chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Este expansiune. Un taker este doar inteligent și abil, dar niciodată creator. Creația vine din dăruire.

6. Un giver nu va fi niciodată sărac, chiar dacă i se va lua totul în plan lumesc. Principala lui bogăție este interioară. Un taker este sărac în fiecare clipă, oricâți bani, atenție, imagine ar reuși să obțină și să dețină. Pentru el nu va fi niciodată îndeajuns, pentru că la nivel subconștient el știe că pe dinăuntru este gol, că e o simplă formă fără fond.

7. Un giver va fi în permanență înconjurat de prieteni si pentru el prietenia adevărata este o formă de a viețui. Un taker va fi în permanență înconjurat de fani, dar nu de prieteni. Este un om foarte singur, pentru simplul fapt că nu poate fi prieten cu cineva. În prietenie nu este despre a lua, ci despre a da, iar taker-ul nu poate funcționa în registrul ăsta, e ca și cum ai cere focului sa ude sau apei sa ardă. Un taker este un taker și în somn și în intimitate. De aceea e incapabil de loialitate, prietenie, iubire. Este egoism pur.

Alege să fii un giver. Viața ta va fi infinit mai împlinită, chiar dacă unii vor abuza (temporar) de bunătatea ta. Ei vor rămâne cu abuzul, iar tu cu bunătatea. Fiecare dă din ceea ce are.

RA, fondator School of Light
schooloflight.ro
Pagina oficială de facebook: www.facebook.com/alexandruraducanuRA