fbpx

Triunghiul iubirii: iubirea de sine, de aproape și de Dumnezeu

MOTTO: ”Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot cugetul tău și din toată puterea ta. Aceasta este cea dintâi poruncă.
Iar a doua este aceasta: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Mai mare decât acestea nu este altă poruncă.”
(Marcu 30-31)

Ceea ce scapă din Evanghelie, este o poruncă implicită. Și este porunca pe care cei mai mulți dintre noi o încălcăm, pentru că o considerăm de la sine înțelească: iubirea de sine.

Legile iubirii de sine:

1. Iubirea de sine nu este egoism. Nu înseamnă a lua resurse care nu ți se cuvin, a le ”fura” de la Univers sau de la alți oameni, pentru a-ți fi ție bine, pentru a-ți satisface pofte, dorințe, plăceri.

2. Iubirea de sine înseamnă iertarea completă de sine. Înseamnă acceptarea a tot ce ai greșit, integrarea și iertarea deplină. Fără vinovății, fără resentimente, fără regrete.

3. Iubirea de sine înseamnă a avea grijă de propriul suflet, de propria ființă, a nu permite să fie abuzat, a nu renunța la propriile valori, a nu face compromisuri. Iubirea de sine înseamnă a te prioritiza, a te valoriza, a te trata cu blândețe. Iubirea de sine înseamnă a-ți da voie să strălucești.

Legile iubirii aproapelui:

1. A iubi aproapele înseamnă a-l recunoaște pe Dumnezeu în el, și a-l trata ca pe fratele tău întru lumină.

2. Iubirea aproapelui nu înseamnă sacrificiu, nu înseamnă renunțare, nu înseamnă pierdere: înseamnă dăruire din preaplinul tău, înseamnă împărtășire și împărțire a ceea ce ai.

3. Iubirea aproapelui înseamnă lipsă de așteptări, lipsă de condiționări. Nu dai pentru a primi. Iubirea nu este o energie de schimb, cu toate că se poate împărți tuturor. Este o emisie de dăruire.

Legile iubirii lui Dumnezeu

1. Legătura cu Dumnezeu este unică și totală, pentru că face parte din anatomia ta subtilă, este prelungirea energetică a ființei tale. Ești prelungirea fizică a divinității la fel de tangibil ca felul în care creanga este prelungirea trunchiului copacului.

2. Iubirea lui Dumnezeu nu înseamnă cerere, înseamnă recunoștință.

3. Iubindu-l pe Dumnezeu, hrana ta cea de toate zilele este asigurată: hrănirea invizibilă a propriului spirit cu energia harului divin. Pentru că în actul iubirii, Dumnezeu nu rămâne niciodată dator. Nu-l vei putea iubi niciodată pe Dumnezeu în modul în care El te iubește pe tine.

Legea supremă

Ești oglinda lumii, ești triunghiul inversat. Îl vei putea iubi pe Dumnezeu și pe aproapele doar dacă baza, iubirea de sine, este puternică și curată. Doar cu o iubire nedeformată de sine îl vei putea simți în adevăr pe Dumnezeu și aproapele și îi vei putea iubi pe deplin.

RA, fondator School of Light
schooloflight.ro