fbpx

Despre Alexandru Răducanu

și SCHOOL OF LIGHT

Povestea mea

Am simțit cumva, dintotdeauna, că menirea mea este de a ajuta oamenii să-și descopere adevărata natură, să conștientizeze că sunt esență divină și că, prin urmare, se pot manifesta ca atare: creatori conștienți ai propriei vieți, în armonie cu legile spirituale. Sunt recunoscător Divinității pentru tot ceea ce mi-a dăruit în acest sens, și mulțumesc oamenilor care pășesc cu încredere în călătoria lor interioară, cu mine alături.

Copilăria mea, deși nu a fost una tipic „fericită”, a fost una de natură a-mi stabili traseul de mai târziu, chiar dacă atunci nu știam acest lucru. Felul meu mai „ciudat” de a fi, datorită preocupărilor atipice pentru un copil și, mai ales, adolescent, erau în acord cu ceea ce aveam să devin mai târziu. Din anii copilăriei timpurii îmi amintesc cu drag de momentele petrecute la țară, la bunici, de „luptele” cu curcanul din curte, Bismark :-), de prietenul meu cel mai bun, un vițeluș pe care îl duceam la păscut :-). Uitându-mă în urmă, am conștientizat nu de mult că naturalețea și încrederea specifice trăirilor mele în lumea subtilă, pe care le transmit și cursanților mei, mi-au fost „însămânțate” în suflet chiar din primii ani de viață, atunci când bunicul îmi citea din singura carte pe care o avea – Biblia… Iar din adolescență îmi amintesc cum „sorbeam” efectiv tomuri de cărți de filosofie, esoterism, istorie a religiilor, psihologie, psihanaliză. Eram fascinat, printre alții, de Platon, Jung, Eliade, Noica…

În anii de liceu am legat prietenii strânse, de-o viață, cu colegi de clasă, și tot în acei ani am început să scriu. Ce entuziasmat am fost când am avut onoarea ca renumitul critic literar Dan C. Mihăilescu să publice o recenzie a unui articol de-al meu, un elev de liceu, în suplimentul literar al ziarului Cotidianul, „Litere, arte, idei”! Tot în acei ani am scris și primul meu roman, „Amintiri din Viitor”, pe care aveam să-l public câțiva ani mai tărziu la propria editură. Scrisul a fost, chiar de atunci, în strînsă legătură cu trăirile mele spirituale. Începusem să conștientizez că, pentru mine, perceperea câmpurilor subtile era ceva natural, și am accesat prima formă de cunoaștere esoterică formală – o școală de inforenergetică autentică. De atunci, experiența mea spirituală s-a dezvoltat și s-a îmbogățit permanent, atât la nivel teoretic, prin lectura operelor a numeroși maeștri spirituali din trecut și din timpurile noastre, cât și prin practicarea zilnică de tehnici și exerciții spirituale, lucrul permanent cu mine însumi pentru ridicarea permanentă a propriei vibrații și expansionarea nivelului de conștiență și conștiință.

Preocupările pentru profunzimea ființei umane m-au îndreptat către Facultatea de Psihologie. Deși cursurile de la facultate nu erau tocmai ceea ce mă așteptam, mi-au consolidat baza de cercetare și căutări în domeniu, ce aveau să mă ajute în propria călătorie interioară și, apoi, în suportul oferit și altora în propria lor călătorie.

După terminarea facultății, s-a dovedit că licența nu-mi oferea parcursul profesional pe care mi-l doream.  Creativitatea cu care am fost înzestrat își căuta o cale de manifestare în domeniul marketingului și advertisingului. Însă, în ciuda studiilor postuniversitare în domeniu (un masterat în publicitate și un MBA), destinul nu mi-a oferit un astfel de job.

De aceea, în scurt timp am hotărât să-mi asum calea antreprenoriatului, înființând o editură unde am scos atât propriile cărți cât și ale altor autori. Ca autor, am abordat atât romanul/ficțiunea, dezvoltarea personală, cât și biografii ale unor personalități de marcă ale României din domenii diverse – între acestea, am avut onoarea de a colabora cu domnul Cristian Țopescu pentru apariția unei cărți biografice cu domnia sa. Multe dintre cărțile mele de autor au ajuns în acei ani în topul de vânzări al lanțului de librării Diverta.

Pasiunea mea pentru comunicare, marketing și antreprenoriat s-a concretizat apoi în înființarea și publicarea a două reviste: „The Marketer” și „Business Woman”. „The Marketer” a prilejuit, în anii 2000, contactul, prin interviurile incluse, cu personalități de seamă din business, marketing și publicitate, studii de caz, materiale utile pentru extinderea cunoașterii în domeniu pentru cei interesați. Business Woman este prima revistă dedicată antreprenoriatului feminin de la noi, facilitând cunoașterea și recunoașterea realizărilor femeilor antreprenoare, devenind vocea acestora în mediul de afaceri și sursă de inspirație pentru aspirantele la acest mediu.

Din anul 2017 activitatea mea antreprenorială s-a îndreptat însă către un proiect prin care reveneam la esența ființei mele: cunoașterea autentică a Ființei umane, ca manifestare a esenței Divine în plan material. Astfel, am înființat Canal 33, un post de televiziune independent, pentru a oferi oamenilor o modalitate de creștere a accesului la cunoașterea autentică, pentru a-și dezvolta și atinge potențialul în plan personal și în plan profesional, pentru a atinge împlinirea și bucuria de a trăi conștient. Mă bucur să am alături, în acest demers, colegi de o mare frumusețe interioară, cărora le sunt recunoscător că acest proiect există și se dezvoltă, în ciuda provocărilor. Sunt de asemenea recunoscător publicului Canal 33, care ne susține și ne apreciază. 

Ca mai întotdeauna în viață, provocările sunt cele care, mai devreme sau mai târziu, ne determină să scoatem la lumină cele mai frumoase daruri cu care am fost înzestrați, „talanții” primiți, pentru a-i pune în slujba celorlalți. Așa a fost să fie și cu experiența și cunoașterea mea spirituală, pe care am început să le împărtășesc oamenilor la un nivel și mai profund prin cursurile pe care am început să le susțin din 2019, sub egida SCHOOL OF LIGHT.

De atunci, SCHOOL OF LIGHT a devenit și crește ca o adevărată comunitate de oameni frumoși, ce se bucură de transformări benefice pe care am bucuria să le facilitez, crescând și eu mereu odată cu ei, în Lumină. 

 

„Singurul om care poate să îți schimbe viața ești chiar tu. Eu sunt doar Călăuza care te conduce către măreția ta. Arta mea nu constă în a-ți arăta cât de măreț sunt eu, ci cât de măreț ești, de fapt, tu.” Alexandru Răducanu

Feedback & Păreri

Alexandru este un om apreciat atât pentru suportul oferit ca ghid spiritual, cât și pentru activitatea sa de jurnalist și antreprenor la Canal33.

„Într-o presă mereu în schimbare și foarte adesea oferind un mediu de lucru dușmănos-concurențial, totuși, fiecare întâlnire profesională pe care am avut-o cu Alexandru Răducanu de-a lungul ultimilor douăzeci și cinci de ani de activitate jurnalistică a fost pentru mine un prilej de bucurie, de admirație, de creștere. Îl admir și îl respect ca publisher și ca om, am avut de învățat de la el și m-au inspirat toate proiectele sale editoriale de până acum, iar faptul că fac parte din proiectul Canal 33, pe care l-a construit din preaplinul experienței sale, dar și dintr-o inspirație divină pe care o simțim cu toții, este pentru mine un motiv de entuziasm și de mare mândrie profesională și
personală.”

Alice Năstase Buciuta

Editor, jurnalist, realizator TV

”Alexandru Raducanu este un jurnalist vizionar si un trendsetter curajos in media din Romania. Curajul lui de a provoca status qvo-ul si pasiunea lui neobosita de a promova leadership-ul autentic in vremuri de schimbare l-au facut sa se distinga. Aplaud realizarile lui exceptionale si astept cu nerabdare sa beneficiez de impactul pe care il are, la o scara si mai mare.”

Angela Crețu

CEO companie multinațională

„Alexandru este o călăuză spirituală unică, în cursurile sale el combină autenticitatea trăirii spirituale înalte, pe care ne-o transferă și nouă, cursanților, cu delicatețea grijii față de fiecare suflet cu care lucrează. Simți pur și simplu că ajungi la Divinitatea-Sursă, că asta de fapt E POSIBIL, pentru ca apoi să ajungi să simți că EȘTI, de fapt, însăși Conștiința Divină Unică ce se manifestă în forme infinite… Simți bucuria Luminii și Iubirii autentice, și prinzi aripi, devii creator conștient al vieții de zi cu zi!

Adriana Ionescu

Marketing Manager companie multinațională

Ce este SCHOOL OF LIGHT?

Învățământ spiritual ce are la bază cursurile lui Alexandru Răducanu și, în sens larg, comunitatea tuturor celor ce pornesc în călătoria lor interioară avându-l pe acesta ca ghid spiritual

Valori

Valorile SCHOOL OF LIGHT sunt:

  • autenticitate
  • perseverență
  • echilibru
  • compasiune
  • armonie

Te alături și tu?

Pentru a te alătura învățământului și comunității School of Light te poți înscrie la unul sau la mai multe din cursurile lui Alexandru, urmând instrucțiunile din pagina dedicată cursului respectiv.