fbpx

O greșeală pe care oamenii o fac în relații

Există o replică în Matrix. Îi spune Morpheus lui Neo: “poate că tu ai petrecut ultimii ani din viață căutându-mă, dar eu mi-am petrecut întreaga viață căutându-te pe tine”.
Să găsești pe “the one”, acel om (bărbat sau femeie) cu care să simți la nivelul fiecărei celule, al fiecărui atom că este cineva foarte semnificativ în viața ta, este ca un drum prin deșert. Cu fiecare zi care trece ajungi tot mai deshidratat, tot mai epuizat. Tot mai fără speranță. Și când ajungi în punctul în care poate chiar încetezi să mai speri, o oază apare în fața ta. Ai buzele crăpate, gâtul uscat, trupul istovit. Cu ultimele puteri sari cu totul în apă și încerci să bei prin toți porii…
Stop. Rewind. Nu așa. Așa se strică lucrurile. Oricât de mult ai fi mers prin deșertul singurătății (în unul sau în doi), când întâlnești acea persoană specială cu potențialul de a fi “the one” nu sări etape, nu brusca, nu forța, nu căuta să recuperezi timpul pierdut. Pentru a păstra metafora cu deșertul, nu sări în apă îmbrăcat. Pune o cuvertura, fă mâncare, fă un picnic, și invită persoana să priviți un apus de soare în deșert. Și noaptea, înainte de culcare, sorbi câteva picături de apă. Apoi, peste o săptămână câteva guri de apă, peste niște luni un pahar, poate peste niște ani, în caz că ajungi acolo, faci și o baie în oază.
Noi oamenii avem tendința să credem că dacă am așteptat pe cineva o viață, și destinul ne-a dat șansa să îl întâlnim, și acel om ne așteaptă pe noi de tot atâta timp. E la fel de doritor, deschis, pregătit. Și e posibil să nu. Sa fie în altă etapă de viață, în alte circumstanțe. E posibil ca singurul și cel mai frumos lucru care să se întâmple între voi sa fie acel picnic la apus de soare în deșert. Pe care îl poți rata și pe el, plonjând deshidratat în apă.
În plus, ia în considerare și că poți vedea un miraj. Și să te trezești ca ești în mijlocul deșertului bând nisip pe care îl crezi apă!
În construcția unei relații în care e vorba despre a te abandona, paradoxul vieții e că ai nevoie de maxim auto-control al fiecărui pas.
Viața este un paradox. Încearcă să descifrezi paradoxurile relației de cuplu prin cunoașterea psiho-esoterică pe care ți-o oferă cele două cursuri ale mele dedicate pe subiect: Energia Relațiilor și Cantonamentul Relațiilor – Atingerea Împlinirii în Cuplu.
RA