fbpx

10 Reguli pentru iubire

1. Nu condiționa iubirea de un om. Învață sa fii un izvor curgător de iubire, către tot ce e frumos și înălțător, către viață, către tine. Omul potrivit va veni sa își unească iubirea cu a ta, la momentul potrivit. Daca un om pleacă, nu ia cu el iubirea ta, ci doar iubirea lui. Continuă să iubești.

2. Iubirea are multe forme, nuanțe si limbaje. Nu aștepta să fii iubit exact în forma în care iubești tu.

3. Iubește fără limite. Iubirea e din suflet, iar sufletul e nelimitat. Limitele vin din minte și fricile ei. Lasă mintea cu ale ei si iubește liber.

4. Acceptă că poți iubi si oameni nepotriviți, sau nepregătiți. Pe care poate i-ai întâlnit 10 ani prea devreme sau 10 ani prea târziu, fie prea imaturi, fie prea răniți de alții și blazați. E o parte din experiența vieții. Mergi mai departe, nu te bloca bătând la uși unde stăpânul nu e acasă, e beat sau zace cu comprese pe suflet.

5. Acceptă că uneori poți iubi extrem de mult un suflet, dar nu poți trăi efectiv cu omul și personalitatea lui, cu contextul lui de viață, sau ego-ul și alegerile lui, sau așteptările lui nerealiste. Sufletele păstrează energia Cerului, omul trăiește pe pământ. Uneori cele două nu merg împreună, și unii oameni pot fi iubiți doar ca suflet.

6. Învață să dăruiești continuu, să faci continuu un extra-efort pentru omul iubit, dar fă-o ancorat in Dumnezeire, altfel te va epuiza și îți va genera așteptări și frustrări.

7. Continuă să vezi ce e mai frumos în celălalt și să menții o viziune elevată și înălțată a sa. În felul acesta, îl ajuți să eleveze și să se înalțe, iar tu te vei înălța alături de el.

8. Nu te crampona de formalisme și de ce zice lumea. Nu trăiești cu convenții, și nici cu gura lumii. Caută sa trăiești frumos, cu demnitate, dar liber. Nu lăsa să treacă anii doar pentru că formal ești legat/ă de niște convenții sociale sau prejudecăți. Iubirea este dincolo de ele.

9. învață să spui nu, atunci când o relație devine toxică pentru tine, când îți afectează energia, bucuria, destinul, când devine un chin. Aceea nu e iubire, e dependență, manipulare, nevoie, ego, atașament, dar nu iubire. Eliberează și mergi pe drumul tău.

10. Ai încredere în înțelepciunea sufletului tău și urmează-l. El știe mai bine și găsește mereu calea. Are înțelepciunea eonilor.

RA, fondator School of Light