fbpx

Sensurile intimității

La un moment dat din viața mea, un bărbat a interceptat fără permisiune un mesaj trimis de mine unei femei, in care vorbeam despre un moment de intimitate. Automat, a presupus o legătură amoroasă între mine și acea femeie. Nu îl pot condamna. Toți privim realitatea prin oglinda propriei vieți. Ori acel bărbat nu poate înțelege prin intimitate cu o femeie decât sex.

Ce înțelegeam eu, și cel mai înalt grad al meu de intimitate cu o femeie, este sa îi privesc în tihna și liniște ochii. Când între un bărbat și o femeie există cu adevărat o conexiune specială, a privi ochii cuiva, pe îndelete, a te cufunda în ei, înseamnă a-i atinge sufletul. Înseamnă că la un anumit nivel, te cufunzi în inima ei, în universul ei, în visele ei.

În secundar, pentru mine intimitate cu o femeie înseamna a împărtăși lucruri semnificative, de suflet, de viață, lucruri care ne-au marcat, lucruri la care visăm, înțelepciuni și înțelesuri de viață.

În al treilea rând, și doar dacă vreau să duc lucrurile într-un plan fizic, material, înseamnă poate a-i simți parfumul, sau atinge palma.

Pentru mine intimitatea cu o femeie nu înseamnă sex. Nu pentru că nu aș fi și eu un bărbat normal, ca toți bărbații. Ci pentru că peste această dimensiune suprapun alte dimensiuni mai subtile, și uneori mă rezum strict la ele. Personal, cred că sexul poate distruge relațiile, dacă se face prea repede în relație, și după ce se stinge atracția fizica, nu mai rămân decât doi oameni care nu au apucat să se cunoască suficient, dar poate au apucat sa facă un copil, poate și o căsătorie. Și se trezesc apoi trăind într-o pușcărie auto-creată, lângă un străin.

Acel bărbat își imagina că, dacă ar fi surprins acel moment de intimitate între mine și acea femeie, ar fi surprins o scenă de sex. Păcat pentru el că nu a surprins acel moment. Ar fi surprins doi oameni care se priveau foarte profund în ochi. Dar poate sunt prea optimist să cred că ar fi înțeles ceva din asta. Ar fi rămas cu senzația că a greșit momentul, că a ajuns prea devreme, sau prea târziu.

Da, un bărbat poate petrece nopți cu o femeie doar privindu-i ochii, doar vorbind cu ea, doar ținând-o de mână. Intimitatea adevărată nu este una a trupurilor. Chiar dacă nu o exclude, nu o presupune. Pot fi situații de viață în care acel tip de intimitate să nu fie posibil. Și este perfect ok. Și sunt bărbați care pot aborda și altfel un moment de intimitate cu o femeie. Eu sunt unul dintre ei. Cu siguranță nu sunt singurul.

Nu vă limitați în sensurile în care înțelegeți intimitatea. Nu puneți etichete. Așteptați oamenii potriviți în viața voastră. Aceia care vă ating mai ales și în primul rând sufletul. O relație înseamnă de multe ori 5 minute de sex pe săptămână / lună. În rest, restul de multe mii de minute, înseamnă compania acelui bărbat sau a acelei femei. Nu vă sacrificați sufletul pentru 5 minute de plăcere pe săptămână / lună. Este forma cea mai grosiera de intimitate. Care poate fi și ea transfigurata, însă doar între doi oameni deja contopiți sufletește.

RA