fbpx

Decalogul iubirii

1. Sa nu pui niciodată nimic mai presus de sufletul tău, de iubirea ta, de oglindirea divinității în tine. Orice este omenesc este subordonat, căci sluga nu este egala stăpânului, omenescul nu este egal divinului.

2. Nu îți opri niciodată sufletul sa iubească. Experiența noastră ca oameni este provocatoare sub multe aspecte, dar o viață trăită fără iubire este o viață irosită. Nu contează că e o iubire împărtășită sau nu, că e o iubire aprobată de familie / cunoscuți sau nu. Iubirea e strict ceva ce ține de ființa ta, și este cea mai directă cale către bogăția din tine.

3. Învață să îți protejezi iubirea, să lupți pentru ea, să o hrănești, să o crești în sufletul tău până când tu devii una cu ea, iar ea devine natura ta. Vor veni nori, vor veni ploi, vor veni arșițe, iubirea nu e tot timpul o plimbare pe plajă. Dar dacă o vei proteja îndeajuns, va veni clipa în care ea va deveni cea mai puternică protecție a ta, căci nimic nu sta în calea celui care iubește cu adevărat.

4. Iubirea nu cunoaște timp si distanță. Iubirea este. Peste timp, peste spațiu, peste moarte. Este singura forță din univers care nu cunoaște nici o limită omenească. De aceea, iubind, îți transformi ființa în atemporalitate și devii una cu universul. Ești în copaci, ești în pietre, ești în nori, ești în soare, ești în cântecul păsărilor, ești în adierea vântului.

5. Iubirea nu este de vânzare. Nu se negociază. Nu se vinde, nu se cumpără. Este cel mai de preț lucru, pentru că nu are preț. Dacă crezi că vinzi sau cumperi iubire, uită-te în sacoșă, ai fost înșelat: vei găsi orice altceva împachetat acolo cu o funda roșie, dar nu va fi iubire.

6. Iubirea poate pleca din sufletul tău dacă nu ești demn de ea. E un dar, e un privilegiu. Dacă ai fost suficient de norocos / norocoasă să îl primești, onorează-l. Oferă-i atenție, grijă, hrană. Iubirea nu poate trăi într-un spațiu întunecat, gălăgios, plin de frici, inhibiții, orgolii. Fă curățenie.

7. Omul pe care îl iubești este oglinda ta. Iubești energia lui, unicitatea lui, dar te iubești și pe tine în proces. Conștientizează această realitate și învață să te porți cu tine cu aceeași dăruire și blândețe cu care te porți cu cel / cea pe care îl/ o iubești. Oprește-te din a te critica, a-ți reproșa, a regreta. Doar acceptă, integrează, iubește. În definitiv, tu locuiești tot timpul cu tine. De ce să nu faci din această relație a ta cu tine o poveste de dragoste?

8. Caută frecvent Sursa iubirii. Nu te-a iubit nimeni asa cum te-a iubit Sursa care te-a creat. Ești copilul divinității. Reconectează-te. Reașează-te în matcă. Îți va fi mai ușor să îți reamintești cum e să fii iubit și să iubești.

9. Iubirea nu ține de un om, așa că nu o lega de un om. E o energie care curge, hrănește, circulă. Dă-ți libertatea să fii. Dacă omul la care visezi nu îți răspunde, echivalentul lui în mintea divina o va face. Rămâi deschis(ă), atent(ă), în recunoștință. Fără disperare. Fără grabă. Iar dacă totuși omul la care visezi e pentru tine, într-o zi va veni. Poate nu mâine, poate nu peste un an, dar într-o zi.

10. Alege să nu trăiești mediocru în iubire. Multe lucruri pot fi mediocre. Alege să nu faci compromisuri în iubire, chiar dacă faci compromisuri în orice alt aspect al vieții. Păstrează-ți iubirea sacră, curată, adevărată. Păstrează-ți-o ca acel loc pur în care te poți regenera, orice s-ar surpa în viața ta. Tu ești propria ta pasăre Phoenix.

RA, fondator School of Light
schooloflight.ro