fbpx

Nu lua decizii și angajamente când te simți pus la zid

Au existat sau vor exista momente în viața ta personală, financiară, de afaceri, etc, când vei simți că nu mai ai nicio soluție, că ai ajuns cu spatele la zid și că dacă nu rezolvi o anumită situație pe loc, CU ORICE PREȚ, viața ta o sa devină de nesuportat.

Am fost acolo. Am luat decizii și angajamente în astfel de stări. Ceea ce vei ajunge sa plătești prin acest “cu orice preț” se va dovedi un preț aberant, nedrept și absurd și care îți va leza profund ființa. Iar la un moment dat vei fi nevoit să îl plătești. “Dacă gândești, să nu vorbești. Dacă vorbești, să nu scrii. Dacă scrii, să nu semnezi. Dacă semnezi, să nu te miri.” (avocat anonim)

Inspiră. Liniștește-te. Ia distanță de situație. Eventual pleacă din localitate câteva zile, într-un loc unde să te reîncarci, limpezești, recentrezi. Și din această nouă stare de regenerare, îți vor veni soluții noi, mult mai echilibrate, constructive și corecte cu privire la propria ființă sau situație.

Exista oameni care abia așteaptă să te vadă pus la zid și să profite în mod cinic de tine și situația ta, pentru a face lucruri sau a accepta termeni care în condiții normale ar fi inacceptabili. Nu îți subjuga ființa. Nu ceda. Întotdeauna exista alternative, chiar dacă în clipa aceea nu le vezi. Respiră. Dă-ți timp. Nu ceda presiunii. Și se va crăpa de ziuă, și după întuneric va veni lumina. Vei rezolva și altfel.

Îți împărtășesc asta lovindu-mă de pragul de sus până mi-am umplut capul de cucuie. Take my word for it, vei găsi o soluție mai bună, odată ce faci un “reframing” al situației. O soluție în linie cu cine ești cu adevărat. O soluție normală. O soluție care să nu te înrobească.

RA, fondator School of Light
schooloflight.ro
Www.facebook.com/alexandruraducanuRA