fbpx

A alege între oameni și misiunea ta sau visele tale

Este o alegere complicată pentru orice om asumat, care este un lider în ceva, în orice fel de domeniu: cultura, arta, sport, afaceri, spiritualitate, șamd. În orice domeniu ai activa, dacă vrei să faci ceva semnificativ, vei avea de ales: duc proiectul unde trebuie, sacrificând relația cu niște oameni pe parcurs (care prin alegerile lor fie nu mai sunt aliniați cu proiectul, fie se opun lui, fie îl sabotează într-o formă sau alta, la un nivel mai mult sau mai putin conștient), fie alegi sa salvezi relațiile, cu diverse motivații, inclusiv din lașitatea de a confrunta niște oameni, și sacrifici proiectul?

Dar o astfel de decizie nu apare doar in viata liderilor. La ei mizele sunt mai mari, atâta tot. Apare în viața fiecărui om. Cu siguranță ai avut și ai niște vise. Pentru realizarea unora, a trebuit să sacrifici niște relații, care te țineau în loc, sau care chiar te sabotau într-o formă sau alta, în a avansa. În alte cazuri ai sacrificat visele, pentru a salva relațiile cu acei oameni. Uneori acești oameni sunt cei mai apropiați de tine: partener de viață, copii, părinți, colegi, prieteni, colaboratori. A contat mai mult să nu îi superi sau să nu tensionezi relația, decât să îți urmezi visul.

Orice ai alege în astfel de situații de viață, este alegerea ta. Eu mi-am sacrificat mult timp misiunea și visele, de dragul de a salva niște relații. Fac asta tot mai putin, pe măsură ce înaintez în viață. Orice alegere presupune suferință: suferința rupturii sau suferința regretului.

În fiecare zi, o să ai posibilitatea să faci aceasta alegere. Între a deveni cine vrei să devii, și a face ceea ce vrei să faci (sau poate chiar e în misiunea ta de viață să faci) sau a rămâne pe loc pentru a salva niște relații.

Foarte puțini oameni vor rămâne lângă tine pentru tot restul vieții. Aceia sunt cei mai prețioși tovarăși de viață. Dar cei mai mulți vor intra și vor ieși din viața ta când va veni vremea. Singura întrebare este dacă vei prelungi nejustificat acest moment, sau îl vei accepta, integra și merge mai departe.
Alegerea e doar a ta.

RA, fondator School of Light
schooloflight.ro
Pagina oficiala: www.facebook.com/alexandruraducanuRA