fbpx

Cele 10 obiceiuri-vampir care te sleiesc energetic. Ce soluții ai?

1. Te culci exagerat de târziu, mult după miezul nopții, uitând de tine în fața serialelor de la Netflix, sau a telefonului cu rețelele sale de socializare. Vei adormi greu, vei dormi agitat și neodihnitor și indiferent la ce oră te trezești nu ești refăcut pe deplin. Fă-ți o regulă fermă de oră de culcare și de sculare și ține-te de ea cu religiozitate. No exceptions.

2. Combini prost alimentele, combinând carbohidrați cu proteine, sau proteine cu amidon, sau fructe cu proteine, etc. În loc ca digestia ta să aibă loc în 4 ore are loc în 14 sau chiar 24, deoarece consumi alimente incompatibile (acide și bazice simultan), iar organismul consumă 50% din energie doar ca să realizeze procesele de digestie.

3. Nu faci mișcare. 10.000 de pasi pe zi ar fi sfinți și nu trebuie să ai abonament la sală pentru asta, pur și simplu alege să faci unele drumuri pe jos.

4. Petreci prea mult în fața site-urilor de socializare, intrând în conflicte din alți oameni și asta te seacă de energie. Alege să folosești rețelele cu discernământ și să utilizezi cu încredere opțiunea ”block”.

5. Te uiți la programe TV toxice. Una dintre cele mai drenatoare de energie activități pe care le poți face. Alege mai înțelept programele, în urma unei decizii prestabilite, nu te lăsa atras de zapping și de isteria pe care o deversează unii prin micul ecran.

6. Nu închizi cum trebuie relații trecute. Te tot gândești la ce ar fi trebuit să faci sau să spui, lași uși deschise, prelungești accesul toxic la persoana ta din partea altor persoane. Închide 100%. Nu există ”pe jumătate gravidă”. Rezolvă practic ce ai de rezolvat, fă-ți iertările și închide ușa cu zăvorul. Șterge persoana aia din viața ta. De tot.

7. Nu îți ții promisiunile. Ele rămân undeva la nivel subconștient și îți consumă energia, ca o aplicație rămasă pe fundalul telefonului, deschisă. De asemenea, te fac să te simți vinovat, ceea ce îți scade energia. Învață să spui mai des ”nu”, iar la ceea ce spui ”da” respectă cu sfințenie.

8. Nu ai ordine în casă, pe birou, în calculator. Dezordinea în sine consumă energie, și un consum separat este să găsești ce ai nevoie. Ia-ți un weekend și fă o dată pentru totdeauna acea ordine perfectă. Apoi întreține-o.

9. Nu îți faci protecții, te culci pur și simplu fără o protecție subtilă. Asta te expune la orice fel de atac sau vampirizare de energie, mai ales că în timpul somnului ești mai vulnerabil iar ”animalele de pradă” pornesc exact noaptea la vânătoare. Învață să te protejezi, atât pe tine cât și oamenii dragi, urmând o pregătire de calitate cu un facilitator de înaltă clasă. (O recomandare este EPS: https://schooloflight.ro/cursuri/expert-protectie-subtila-maiestrirea-energiei/)

10. Eviți să spui adevărul în unele situații, crezând că protejezi astfel unii oameni. A nu spune adevărul consumă enorm de multă energie. E mult mai înțelept și eficient pentru energia personală să spui adevărul, oricare ar fi impactul lui de moment. Uneori politețea și discreția sunt necesare în societate. Dar asta mai ales în relațiile sociale. Acolo unde oamenii ascund însă cele mai multe lucruri este în spațiul privat. Când ajungi să nu mai ai nimic de ascuns energia îți urcă la cer.

RA. fondator School of Light
schooloflight.ro