fbpx

E mai bine să ai clarvedere sau clarcunoaștere?

Clarvederea este o capacitate extrasenzorială care permite celor care o dețin să ”vadă” în astral. Deși uneori această ”vedere” se poate realiza și cu ochii fizici, și oamenii pot să vadă structuri energetice, prezențe energetice, conexiuni pe care le are cineva în câmpuri, cel mai adesea este o ”vedere” mentală, adică se folosesc ”ochii minții” pentru a vedea aceste aspecte. Clarvederea este un dar foarte spectaculos, pentru că cel care vede în astral, poate să vadă și să îți spună că de pildă bunica ta care tocmai a decedat, și care arată fizic așa și așa este lângă tine și are acest mesaj. Se prea poate ca omul care îți spune asta să nu te fi întâlnit niciodată, să nu știe nimic despre tine, cu atât mai mult că ai o bunică ce tocmai a decedat și care are semnalmentele fizice descrise. O astfel de situație te lasă ”cu gura căscată”. Sau să îți spună că ai o persoană care îți vrea răul și care arată așa și așa, și să fie portretul robot al cuiva cu care ai un conflict semnificativ. De cele mai multe ori, cei care văd aceste lucruri le văd într-un astral inferior, și sunt capabili să te avertizeze de diverse pericole sau probleme pe care le ai în câmpuri, în neam, etc, aspecte care trebuie lucrate, curățate, dezlegate. Pentru o muncă de cabinet, este o înzestrare foarte utilă. În primul rând uimește, și atunci ca și marketing al posesorului acestui dar, funcționează foarte bine, pentru că este impresionant, și în al doilea rând poate scuti timp, mergând fix la ”adresă”, ”văzând” care este problema persoanei și lucrând pe ea sau dând indicații pentru rezolvare.

Clarvederea nu este obligatoriu să se manifeste la persoane benefice. Am cunoscut în viața mea și persoane nebenefice care aveau acest dar. Fiind în astralul inferior cel mai adesea, nu prea contează beneficitatea.

Clarvederea nu bate însă dincolo de astral, nivelul cel mai apropiat de lumea noastră fizică. Cineva nu poate avea acces prin clarvedere la adevăruri spirituale, la înțelegere, revelație, evoluție. Un clarvăzător nu poate conduce pe nimeni nicăieri, cu toate că se spune că chiorul este rege în țara orbilor. Un clarvăzător doar avertizează privind unele pericole, din prezent sau din viitor (uneori este capabil să vadă unele linii temporale potențiale din viitor, accesibile în astral).

Clarcunoașterea este însă un atribut al oamenilor benefici. Cei nebenefici nu au acces la clarcunoaștere. Este acea extrasensibilitate care îți permite să ai acces instantaneu la informație, sub formă de idee, de gând. Formulezi o întrebare și în clipa următoare ȘTII răspunsul. Îți vine. Este o formă de revelație. Nu este la fel de spectaculoasă pentru oameni (ca parte de marketing al extrasensibilității, dacă vreți), însă este o înzestrare mult mai înaltă și un atribut al spiritelor foarte elevate. Un astfel de om are acces la tainele universului, poate face cercetare spirituală și poate fi o călăuză valoroasă pe drumul spiritualității. El poate accesa direct adevăruri și lumi spirituale, și merge tot mai mult pe calea asemănării cu Dumnezeu, pentru că trece mult de astral, în spațiul mental, cauzal sau chiar în cel divin.

RA, fondator School of Light