fbpx

Emoțiile – creatorul destinului, conștient sau inconștient

Emoțiile sunt limbajul sufletului nostru, exprimarea spontană a inimii, ca reacție la stimulii externi și interni. Ele sunt motorul vieții noastre, ele sunt cele ce dau putere gândurilor și intențiilor noastre, fie ele benefice sau nu. Sigur că se poate pune întrebarea: cine pe cine generează, gândul generează emoția, sau invers? Răspunsul e mai puțin important, cert este ca gândul și emoția se influențează și se potențează reciproc, însă cu siguranță un gând neînsoțit de emoție rămâne steril, nu se poate concretiza în manifestare, în materializare. Emoția este cea care generează, conștientizat sau nu, intenția, vectorizează gândul și îi dă putere.

De aceea este foarte important să devenim tot mai conștienți de emoțiile noastre, de stimulii care le generează și de consecințele emoțiilor noastre. În ultimă instanță, emoțiile ne definesc cursul vieții, sau karma. Cum le controlăm? Putem alege să avem doar emoții pozitive, benefice?

În lumea în care trăim, eterogenă, predominant aflată încă în dimensiunea 3 /dualitate, este greu de crezut că toate emoțiile noastre pot fi, din născare, pozitive și benefice. Suntem încă ființe ce mai degrabă re-acționăm, decât răspundem, la stimuli. Suntem totodată în mare măsură oglinzi unii pentru ceilalți. De aceea, în mod realist, ceea ce putem face este să devenim tot mai conștienți de emoțiile noastre din momentul în care începem să le simțim, conștientizând stimulii care le generează și intervenind, dacă ele nu sunt benefice, în procesul emoție-gând-reacție în timp util, pentru a le alchimiza, a le transforma în emoții constructive, benefice, sau măcar a le neutraliza. Desigur, ușor de spus, nu ușor de făcut. Dar nu imposibil. Depinde doar de noi, să pornim pe acest drum și să progresăm, pas cu pas, chiar dacă mai facem și pași înapoi uneori. Să fim perseverenți în vigilență și manifestare conștientă.

Chiar și sufletul cel mai copleșit de emoții negative, nebenefice, care s-a lăsat poate pradă acestora ani de zile, care poate s-a lăsat prins în acțiuni ce spera el să-i aducă satisfacție și împlinire, dar în realitate l-au menținut în stare permanentă de “gol” și neîmplinire, chiar și acesta poate porni pe acest drum al Luminii. Omul este co-creator, prin propria intenție și cu ajutorul Sinelui Superior, al Divinității, poate orice își propune în sensul creșterii vibrației și nivelului de iubire și conștiință – singurele ce pot da satisfacție și împlinire reală sufletului. De fapt, esența, expresia cea mai practică a manifestării liberului arbitru, darul Divinității pentru om, este alegerea tot mai conștientă a răspunsului la emoțiile pe care le avem, felul în care le manifestăm în viața noastră de zi cu zi, în fiecare secundă.

Un prim pas pe acest Drum de Lumină poate fi o meditație ghidată de mine pentru eliberarea de emoții negative cumulate în timp, sau prezente pur și simplu acum în viața ta, sub orice formă le percepi – frică, frustrare, furie, suferință, deznădejde, tristețe, invidie, vinovăție, rușine, etc. O meditație pe care o poți face acum, pentru a te ajuta să elimini, să alchimizezi aceste emoții, și pe care o poți repeta de fiecare dată când simți nevoia de ajutor în acest sens. Pentru că, după cum spuneam, este o călătorie, un proces, o spirală către Lumină.

Prietenul tău, Alexandru